S.C. IMAGE MEDIA COMMUNICATION S.A. („motoarebarci.ro”) este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 10765.

 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, motoarebarci.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Incepand cu 25.05.2018 a inceput aplicarea Regulamentului (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”). Conform acestuia avem nevoie de acordul tau explicit pentru a prelucra datele tale personale.

Noi suntem SC. Image Media Communications SRL., avem sediul social in Bucuresti, Str. Portile de Fier nr. 22, sector 2,  nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/1172/2005, RO17149768. Ne gasiti la orice numar de telefon din sectiunea contact.

Date personale inregistrate.

Pentru a putea onora comenzile si pentru a-ti putea oferii cea mai placuta experienta atunci cand utilizezi siteul nostru colectam urmatoarele informatii.

 1. Atunci cand intrii pe site:
  1. Tipul dispozitivului pe care in folosesti (telefon mobil, tableta,desktop)
  2. Tipul browserului si sistemul de operare pe care il folosesti
  3. Geolocalizarea relativa (din ce oras/judet accesezi siteul)
  4. Refferul (de unde ai ajuns pe siteul nostru, ex "google, probarca, bloguri, facebook, etc"
 2. Atunci cand plasezi o comanda
  1. Nume si prenume
  2. Adresa de livrare si adresa de facturare
  3. Numar de telefon
  4. Adresa de email
  5. Adresa IP
  6. Date privind tipul motorului sau a barcii pentru care achizitionezi piese sau accesorii

Mai jos aveti un tabel unde vi se explica pe scurt si punctual ce date colectam si de ce.

 

aici

 Tipul datelor colectate Motivul colectarii Temeiul legal
 Informatii privind solutia hardware si software pe care o folositi pentru a accesa siteul Imbunatatirea experieintei pe siteul motoarebarci.ro Executarea contractului
 Geolocarizarea Micsorarea timpului de executare a comenzii si livrare Interes legitim
 Reffer Identificarea si consolidarea canalelor de marketing  Interes legitim
 Nume si prenume, adresa de livrare si facturare, numar de telefon Livrarea efectiva a comenzilor cat si oferirea suportului post vanzare (plasarea mai rapida a comenzilor ulterioare, identificarea mai rapida a motorului pentru care aveti nevoie de piese etc) Executara contractului
 Adresa IP Securitatea interna a siteului  Interes legitim
 Adresa de email Identificarea rapida a clientului cat si ofertarea mai rapida a pieselor si  accesorilor cerute Executarea contractului
 Tipul barcii si a motorului Identificarea mai rapida a pieselor si accesoriilor compatibile cu motorul clientului. Colectam aceste date pentru a nu va ruga sa ne dati seria motorului la fiecare intrebare. Interes legitim
     

 Cat timp pastram datele tale?

Motoarebarci.ro prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Perioada de păstrare a datelor depinde în principal de următoarele:

 • pentru ce perioadă avem nevoie de datele tale pentru a-ți oferi produsele solicitate și a ne îndeplini obligațiile față de tine și pentru scopurile menționate mai sus în prezenta Politică;
 • dacă ai un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online. În acest caz vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client;
 • dacă ți-ai exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care îți retragi între timp consimțământul;
 • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție).

Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în Magazinul Online. Dacă îți dezactivezi contul de client din Magazinul Online și ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel îți vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta și prelucra din nou datele tale dacă ni le vei oferi din nou în website-ul Magazinului Online.

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop până când îți retragi consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

Cu cine impartasim datele tale personale?

Pentru a-ti putea oferii cea mai buna experienta atunci cand plasezi o comanda dar si pentru a putea indeplini toate sarcinile administrative ce se impun unui magazin online, impartim datele tale personale cu urmatorii parteneri de incredere:

 • furnizorul ce asigura stocarea datelor pe servere externe din Franta
 • furnizorul de servicii contabile
 • furnizorul de servicii de curierat pe teritorul Romaniei
 • furnizorul de servicii de audit a performantelor siteului web
 • furnizorul de servicii de securitate pentru siteul web
 • furnizorul de servicii de monitorizare a traficului pe siteul web
 • furnizorul de servicii de chat pe siteul web

Toti acesti furnizori sunt alesi cu grija si isi asuma obligatia de a-ti proteja datele personale si de a nu le transmite unor terti.

Transmiterea datelor către autorități și instituţii publice sau organe judiciare

 Putem transmite unele din datele tale personale autorităților sau instituțiilor publice competente, atunci când ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor; prevenirea spălării banilor; depunerea declarațiilor, situațiilor financiare la autoritățile fiscale etc.), sau putem transmite aceste date către instanțele judiciare atunci când ne apărăm în justiție, sau în fața altor autorități publice.

 

CÂND TRANSFERĂM DATELE TALE ÎN AFARA SPAȚIULUI UNIUNII EUROPENE SAU SEE?

 Ca și regulă, datele tale nu sunt stocate într-o țară situată în afara Uniunii Europene sau Spațiului Economic European („SEE”).

Totuși, unele date pot fi transferate către partenerii noștri care ne ajută să operăm activitățile Magazinului Online și sunt situați în afara spațiului Uniunii Europene. Însă, cu fiecare dintre acești parteneri am depus eforturi rezonabile pentru a ne asigura că există măsuri adecvate de protecție a datelor.

Ca si regula, serverle partenerilor nostri sunt situate pe teritoriul Uniunii Europene. In scop de backup, datele se fragmenteaza (astfel ca nu se poate identifica in mod direct un anume utilizator) si pot fi stocate pe servere din Statele Unite ale Americii sau in tari non UE.

 

CUM ASIGURĂM SECURITATEA DATELOR TALE?

 

Motoarebarci.ro asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele tale personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

Implementăm procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT și de monitorizare și audit al securității sistemelor și infrastructuri IT conform politicilor interne ale motoarebarci.ro.

În plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura (inclusiv prin contractele încheiate cu aceștia) că și parteneri noștri de încredere gestionează măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le împărtășim cu aceștia.

In nefericitul si putin probabilul caz in care exista o bresa de securitate va vom anunta in maxim de 24 de ore din momentul identificarii problemei. Ca si regula generala de securitate, nu este recomandat sau folositi aceasi parola pe mai multe siteuri.

CE DREPTURI ŞI OPȚIUNI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE?

Dorim să ne asigurăm că în orice moment ai controlul deplin asupra datelor tale și că îți poți exercita efectiv drepturile și opțiunile pe care le ai potrivit GDPR.

Prin completarea formularului de contact ne poti cere:

 • prezentarea tuturor informatiilor pe care le avem despre tine (elementul principal de identificare fiind numarul de telefon)
 • rectificarea sau modificarea datelor personale pe care le avem stocate
 • STERGEREA tuturor informatilor pe care le avem stocate despre tine

Timpul de raspuns pentru asemenea solicitari este de maximum 24 de ore in zilele lucratoare.

Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Ai dreptul de a ne solicita ștergerea datelor tale în oricare dintre situațiile următoare:


a) datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;

b) îți retragi consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele tale și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;

c) te opui prelucrării datelor bazat pe interesul nostru legitim și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților tale;

d) datele personale sunt prelucrate contrar legii;

e) datele personale trebuie șterse pentru a ne conforma obligațiilor noastre legale. Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de ștergere a datelor dacă: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale de a păstra datele; sau (ii) dacă datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție. Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise folosind formularul de contact

 Dreptul de a restricționa prelucrarea. Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor în una din situațiile descrise mai jos.

(a)  exactitatea datelor este contestată de tine (persoană vizară), pentru o perioadă care ne va permite să verificăm corectitudinea datelor;

(b)  prelucrarea datelor este ilegală iar tu (persoana vizată) te opui ștergerii datelor și ne soliciți restricționarea prelucrării acestor date;

(c)   nu mai avem nevoie de datele tale, dar acestea sunt solicitate de tine (persoana vizată) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;

(d)  tu (persoana vizată) ridici unele obiecții cu privire la prelucrarea datelor bazată pe interesele noastre legitime, în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului le depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică ale tale).

Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise folosind formularul de contact

Dreptul de portabilitate. Atunci când prelucrăm datele tale în baza consimțământului sau executării contractului, și în mod automat, vei avea dreptul să ne soliciți transferul datelor tale: (a) către tine sau (ii) către un alt operator indicat de tine. Cea de-a doua situație presupune că ai opțiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client către un alt operator de date (de ex. către un operator care administrează un alt website de magazin online). Mai exact, vei putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat direct în mod activ (exceptând orice date derivate sau create/ dezvoltate de motoarebarci.ro, cum ar fi spre ex. un profil de client). Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise folosind formularul de contact. Vom transmite datele tale solicitate conform celor precizate aici într-un format structurat și care permite reutilizarea datelor (de ex. în format XML sau CSV).


Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere. Ai dreptul să depui orice plângeri în fața Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („A.N.S.P.D.C.P.”) asupra modului în care noi prelucrăm datele tale personale. Totuși, sperăm că vei decide să discuți mai întâi cu noi, înainte de a depune orice plângeri la A.N.S.P.D.C.P. Protecția datelor tale este foarte importantă pentru noi și vom lua toate masurile necesare pentru a soluționa orice problemă cu privire la controlul și securitatea datelor tale. De asemenea, te poți adresa cu diverse întrebări și către A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România. Poți găsi unele ghiduri și linii directoare privind drepturile tale pe pagina web a autorității http://www.dataprotection.ro/.

 

Motoarebarci.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul motoarebarci.ro sau motoare-barca.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

 

 

SC IMAGE MEDIA COMMUNICATIONS SRL 10765  Prima notificare din 16/02/2009 Strada: PORTILE DE FIER, Nr.:22  Telefon: 0755.863.100 
Email: office@motoarebarci.ro