Aici gasiti intreaga noastra oferta pentru furtune de combustibil special ganditie pentru a fi folosite pe barci si ambarcatiuni de orice dimensiuni.

Diferenta fundamentala intre furtunele de benzina gandite special pentru domeniul nautic este data de standardul total diferit de siguranta ce trebuie sa fie respectat.

Furtunele de benzina ce sunt folosite pe barci sunt supuse adesea la niste conditii mult mai grele ca un furtun ce este folosit la o masina. Practic, furtunele de benzina folosite pe barci trebuie sa isi pastreze flexibilitatea si rezistenta chiar daca este folosit la temperaturi foarte scazute si expus constant la UV. Aici desigur ca exista o diferenta de calitate si de rezistenta intre producatori, ce este sigur insa este ca pana si cel mai ieftin furtun de benzina gandit special pentru domeniul nautic va rezista mult mai bine ca un furtun generic luat din piata sau din magazinele auto.

Alta diferenta fundamentala este standardul de rezistenta la foc. Furtunele pentru alimentare a motorului (cele standard, de 6, 8 si 9.5 mm) sunt gandite sa reziste un minim de 2 minute jumate la foc. Chiar si cel mai ieftin furtun trebuie sa respecte acest standard. 

Furtunele ce permit alimentarea rezervorului de la pompa trebuie sa respecte niste standarde mult mai stricte. De regula aceste furtune trec prin spatii inaccesibile utilizatorului si tebuie deci sa aibe o rezistenta si o duritate mult mai mare. Aceste furtune sunt de regula ramforsate cu sarma si sunt mult mai putin flexibile, sunt fabricate din minim 4 straturi iar in cazul in care sunt expuse la foc nu se aprind. In cel mai nefericit caz, daca exista o expunere indelungata la flacara aceste furtune nu intretin focul si degaja un fum gros ce sufoca practic incendiul si ii opresc raspandirea.