GARANTII

Descarca certificatul de garantie.


Toate produsele comercializate de catre site-ul www.motoarebarci.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
In cazul produselor vandute si livrate de Image Media Communications
, certificatele de garantie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre www.motoarebarci.ro 
In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la sediul nostru unde  vom prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.


Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa info<at>motoarebarci.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Produsele comercializate de Image Media Communications sunt originale sau interschimbabile cu produse originale, conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate OUG nr. 140/2021.

Termenul de garantie este de 24 luni pentru piesele de folosinta indelungata. Piesele de folosinta indelungata sunt: cabluri, pompe, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare.

Termenul de garantie incepe de la data vanzarii produsului catre consumator. Produsele care in perioada de garantie prezinta defecte de material, de functionare sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi cu conditia returnarii lor in termen de 15 zile calendaristice. Vanzatorul este exonerat de raspunderea privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele situatii:

*  piesa nu a fost montata de personal specializat intr-un service autorizat sau de producatorul motorului;.

*  piesa s-a defectat in urma unui montaj incorect sau datorita folosirii in ansamblu cu alte componente uzate, defecte sau modificate.

*  piesa a fost utilizata pentru alta aplicatie decat cea indicata de producator sau inlocuind o piesa cu alte specificatii, utilizarea eronata din datele inexacte furnizate de client sau din neconfruntarea cu piesa de inlocuit.

* piesa s-a uzat ca urmare a suprasolicitarii sau intretinerii incorecte sau insuficente a motorului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator.

*  motorul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi.

*  motorul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare.

*  piesa prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari.

*  piesa prezinta o uzura anormala.

Garantia produselor pneumatice 

Produsele pneumatice precum colacii de agrement sau barcile gonflabile sunt destinate doar utilizarii recreationale. Garantia nu se aplica utilizarii in regim comercial.

Garantia pentru colacii de agrement este de 90 de zile calendaristice din momentul achizitionarii.

Garantia pentru colacii de agrement si produsele pneumatice (colaci de agrement, barci pneumatice, balize, etc)  nu acopera situatile in care la expertiza tehnica se demonstreaza urmatoarele:

* produsul prezinta urme a umflarii necorespunzatoare (mai mult sau mai putin decat maximul ori minumul recomandat de producator)

* produsul prezinta urme a utilizarii necorespunzatoare sau abuzive

* produsul prezinta urme a expunerii prelungite la razele UV

* produsul s-a incarcat peste limita de greutate admisa

* produsul este utilizat la o viteza mai mare decat cea maxima recomandata de producator.

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie, vor fi insotite de urmatoarele documente: 

  factura de achizitie.

  dovada montarii piesei intr-un service de reprezentanta sau autorizat.

  nota constatare emisa de un service autorizat sau o Nota explicativa emisa de catre Client care sa descrie detaliat defectiunea.

Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa livrata si factura emisa se accepta numai daca acestea au fost sesizate in termen de maxim 2 zile de la livrare.

In acest caz clientul returneaza produsul impreuna cu toata documentatia aferenta urmand a primi produsul comandat si facturat sau poate opta pentru primirea contravalorii acestuia.  In acest caz nu se admite retur pentru produsele desigilate sau deja montate. Ruperea, degradarea sau pierderea  ambalajului atrage imposibilitatea returnãrii produsului.

Montarea si utilizarea acestora implica acceptarea tacita a produsului receptionat.

Se supun acestei legi doar produsele care sunt comercializate de S.C Image Media Communications S.R.L. si livrate clientilor prin curierat rapid.

 

Returnarea produselor cu defecte

In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris pe site-ul motoarebarci.ro sau prezentarea la sediul Image Media Communications cu produsul respectiv in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Orice inadvertenta intre starea declarata de consumator la completarea formularului de returnare si receptia propriu-zisa a produselor de catre personalul nostru va conduce respingerea returului produselor, clientul fiind raspunzator de transportul acestor produse pana in sediul nostru .

Clientul va fi instiintat in termen de 72 de ore de la primirea coletului de aceasta situatie si va putea alege daca primeste inapoi pe cheltuiala sa produsele neconforme cu declaratia sa si produsele care nu mai sunt in aceeasi stare in care au fost livrate initial clientului. Societatea noastra poate percepe taxe suplimentare in cazul returnarii produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj etc., sau care nu corespund cu declaratia clientului din momentul completarii formularului de returnare, pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului, cu acordul clientului.

Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.motoarebarci.ro reprezinta acordul dumneavoastra cu Termenii si Conditiile de mai sus.

Litigiile apãrute intre utilizatorii acestui site si Image Media Communications vor fi rezolvate pe cale amiabilã. In cazul in care conflictul nu este rezolvat pe cale amiabilã, competenta revine instantelor de judecata.