Returul produselor in termen de 14 zile

RETURNAREA PRODUSELOR - ACHIZITIONATE DE PERSOANE FIZICE in urma contractelor la distanta:

Formular retur.

Atenție!

Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați! NU puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc.

Pentu produsele ce contin componente electronice, de rezervam dreptul de a accepta returul doar dupa trimiterea si expertizarea lor in service. Daca ati facut instalare intr-un service autorizat este mai rapid sa ne trimiteti constatarea defectului redactata la service.

Returnarea produselor este gratuita. Transportul produselor pana la sediul nostru de pe strada Portile de Fier nr 22 din Bucuresti se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la exercitarea dreptului de retragere. 

In cazul in care produsele returnate au fost identificate sau trimise in mod eronat de catre motoarebarci.ro atunci vom suporta integral si costurile legate de transport.

Nu vor fi acceptate coletele cu ramburs sau livrare prin posta romana. Produsele returnate trebuiesc verificate de catre echipa noastra tehnica.

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile HG 140/ 2021 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute in  HG 140/ 2021, in termen de 14 zile calendaristice incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. 

„Va trebui să suportați costul direct al expedierii initiale si al returnării bunurilor”

Pentru produsele returnate vom efectua rambursarea banilor intr-un cont bancar indicat de catre dvs.

Returnarea produselor trebuie facuta fara  întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile calendaristice de la data la care ati intrat in posesia fizica a produsului. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise retur înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Dacă folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil (de exemplu prin e-mail), confirmarea de primire a cererii de retragere.”

Daca ai primit confirmarea ca indeplinesti conditiile de retur te rugam sa predai sau sa trimiti produsele prin intermediul unei firme de curierat fara ramburs la adresa indicata de colegii nostri in raspuns.


Urmatoarele categorii de produse au conditii speciale in ceea ce priveste returul:

- Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi.

- Produse care au fost montate sau utilizate 

- Produse ce au fost aduse de prestator conform specificaţiilor clientului.

- Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati.

- Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute.

- Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator.

- Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie.

- Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termeniilor de garantie) in termen de 48 de ore de la receptie vor fi inlocuite (fara alte costuri - in limita stocului disponibil si cu conditia ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul livrarii). In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garntie, conform  OUG nr. 140/2021

Elicele vor fi rambursate integral doar daca nu au fost probate in sarcina. Alegerea corecta a pasului cade in sarcina clientului. Noi oferim consultanta pe baza informatilor primite de la client insa raspunderea privind alegerea pasului optim cade in sarcina beneficiarului.

Returnarea elicelor probate in sarcina este posibila doar in primele 14 zile din momentul livrarii. Elicea returnata va fi analizata cu atentie si va fi retinuta o taxa de restocare de MINIM 50 LEI in functie de urmele de montaj prezente. Aceasta optiune este posibila doar ca urmare a indicatilor consultantului de vanzari. Elicele probate in sarcina fara indicatile explicite, intr-un format durabil (in scris), a operatorului de vanzari NU SUNT RETURNABILE.

Produsele gonflabile (barci, colaci de agrement, veste salvare autogonflabile) necesita un timp mai indelungat pentru testare.

Motoarele OUTBOARD au conditii specifice de retur in primele 14 zile de la utilizare. SINGURUL mod in care poate fi acceptat returul neconditiionat a unui motor outboard este daca acesta nu a fost deloc pornit.

Clientii - persoane juridice, PFA, asociatii, sau orice alta forma de organizare, ce poseda Cod de Inregistrare Fiscala NU beneficiaza de optiunea de returnare a produselor !