GPS - Sonare navigatie pescuit, GPS Sonare Humminbird
Cum va alegeti sonarul?

In momentul in care doriti sa achizitionati un sonar trebuie sa aveti in vedere patru aspecte ale unui astfel de produs.

Puterea unui sonar este masurata in watti iar termenul de "peak-to-peak" desemneaza randamentul puterii transmitatorului. Prin urmare este definita oscilatia totala a voltajului curentului alternativ.

In functie de adancimea apelor in care obisnuiti sa pescuiti va alegeti sonarul potrivit. Daca pescuiti in ape mai putin adanci, ce trebuie sa va intereseze este frecventa, sa fie una inalta.Pentru adancimi mai mari, veti avea nevoie de sonare cu o putere mai mare, care sa penetreze pana la substrat.

In alegerea Transductorul trebuie sa luati in considerare: frecventa de operare, unghiul conului de scanare si tipul de instalare.

Transductorul functioneaza ca o antena, trimitand semnale (unde sonore) si receptionand ecourile de raspuns. Se poate monta pe chila, in interiorul carenei ( pentru barcile cu fibra din sticla) sau si pe oglinda barcii. Referitor la unghiul semnalului, va trebui sa tineti cont de faptul urmatorul aspect: cu cat unghiul este mai mare, cu atat sonarul va fi mai putin sensibil in ape adanci, insa va veti bucura de un camp de vedere mai amplu in apele mici. Pentu apele cu apa ducle si de o adancime medie este indicat un sonar cu transductor cu un con cat mai mare si frecventa singulara iar pentru pescuitul in ape sarate, este indicat transductor cu frecventa dubla.

Display-ul este unul cele mai importante aspecte in alegerea unui sonar pentru pescuit. Sonarele ce se bucura de mai multi pixeli vor prezenta imagini precise, de o inalta rezolutie si calitate.

Frecventa
Cele mai multe sonare opereaza fie la frecventa joasa (50kHz), fie la frecvente inalte (192kHz sau 200kHz). Fiecare varianta are avantajele ei distincte, de care trebuie sa tineti seama inante de a face alegerea. Unele sonare opereaza atat cu frecventa joasa cat si cu frecventa inalta, in functie de comanda data.

Mai multe informatii despre alegerea sonarului

Pareri:

Date inexistente

Postare nouă